На ЗНО-2019 зареєструвалися понад 15 тисяч абітурієнтів Вінниччини

Новини Вінниці / На ЗНО-2019 зареєструвалися понад 15 тисяч абітурієнтів Вінниччини

У Вінницькій області на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося понад 15 тисяч 300 абітурієнтів. Заявки на основну  сесію ЗНО можна було подати до 25 березня.

У Вінницькій області на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося понад 15 тисяч 300 абітурієнтів.  Заявки на основну сесію ЗНО можна було подати до 25 березня.

Серед найпопулярніших предметів на ЗНО в 2019 році серед вінницьких абітурієнтів є історія України, математика, географія, біологія та англійська. Про це NaПарижі повідомили в Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. При цьому, лише троє  вінничан вирішили здавати тестування з іспанської мови, а четверо - з французької. Ще 45 випускників Вінниччини перевірятимуть знання з німецької мови.

«Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. ЗНО з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов — 27 травня, з англійської мови — 28 травня, з фізики — 30 травня, з історії України — 4 червня, з біології — 6 червня, з географії — 11 червня. Загалом на Вінниччині цьогоріч буде діяти 59 пунктів тестування ЗНО», - розповіли у центрі.

До речі, реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання окремих категорій осіб, які не мали змоги зареєструватися в основний період (зокрема, учасники АТО/ООС, особи з окупованого Криму та непідконтрольних Україні територій Донбасу), триватиме з третього до 20-го травня 2019 року. Графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде оприлюднено до 30 квітня 2019 року.