На Волині через кордон не пропустили 29-річного вінничанина: прикордонники підозрюють «схему із супроводом»

Новини Вінниці / На Волині через кордон не пропустили 29-річного вінничанина: прикордонники підозрюють «схему із супроводом»

Після того, як на КПП «Устилуг» у Волинській області прикордонники не дозволили виїхати до Польщі 29-річному уродженцю Вінниці, який супроводжував людину, залежну від супроводу, він запропонував інспектору хабар. Про пропозицію повідомили поліцію.

Про це повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Ввечері у вівторок, 9 травня, молодого чоловіка затримали у пункті пропуску «Устилуг». Він слідував до Польщі легковим автомобілем. Як підтвердження права виїзду з України в умовах воєнного стану, 29-річний уродженець Вінниці надав документи для супроводу особи, яка потребує постійного стороннього догляду. Однак, як з'ясували прикордонники, нещодавно цю ж саму особу за кордон супроводжував інший чоловік призовного віку. Тому, на думку прикордонників, законних підстав виїхати з України у вінничанина не було.

«Аби чоловіку не відмовили у пропуску через кордон, він запропонував  інспектору прикордонного контролю неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США. Прикордонник від коштів відмовився та поінформував співробітників Нацполіції про виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі», - йдеться у повідомленні прикордонників.

Інакше кажучи, у Держприкордонслужби є підстави вважати, що існує «схема із супроводом». Людина, яка потребує сторонньої допомоги, стає ключовою, і фактично перевозить через кордон «опікунів». Тому перекривається шлях як супроводу, так і хворим…

Макс Мельник

10 травня, 2023