На Вінниччині заступник командира військової частини привласнив КамАЗ за 95 тисяч

Новини Вінниці / На Вінниччині заступник командира військової частини привласнив КамАЗ за 95 тисяч

На Вінниччині судитимуть заступнику командира однієї із військових частин, якого підозрюють у привласнені майна. Вчора, 26 липня військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомила йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

На Вінниччині судитимуть заступнику командира однієї із військових частин, якого підозрюють у привласнені майна. Вчора, 26 липня, військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомила йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалося, ще в травні 2014 року для потреб ЗСУ під час проведення АТО, військова частина отримала з народного господарства автомобіль "КамАЗ 5320" із балансовою вартістю 95 тисяч гривень. Однак заступник командира не оформив його відповідно до правил, не здійснив облік та не закріпив його за структурним підрозділом військової частини. Через що, під час проведення щорічної інвентаризації, вантажівку неможливо було виявити, чим і скористався підприємливий військовослужбовець.

Так, у березні 2016 року підозрюваний привласнив цей КамАЗ, перевіз його на одну із станцій розборки автомобілів у м. Вінниця, де й реалізував.

На сьогодні військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється досудове розслідування. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Заступнику командира загрожує термін, він може провести у в’язниці від п’яти до дванадцяти років.