На Вінниччині зареєстрували черговий випадок сказу

Новини Вінниці / На Вінниччині зареєстрували черговий випадок сказу

Третій у нинішньому році випадок сказу зареєстрували у Калинівському районі, що у Вінницькій області. За рішенням протиепізоотичної комісії, Калинівку оголосили неблагополучною щодо сказу та визначили загрозливу зону в радіусі двох кілометрів від вогнища.

У Калинівському районі на Вінниччині третій за цей рік випадок сказу. Тварину лікували, але безрезультатно, пес помер. За рішенням протиепізоотичної комісії, Калинівку оголосили неблагополучною щодо сказу та визначили загрозливу зону в радіусі двох кілометрів від вогнища захворювання.

Про це повідомляє Калинівка.City.

«Тварина захворіла ще шостого липня, господарі звернулися за допомогою і спеціалісти ветеринарної медицини надавали допомогу. Але результатів лікування не дало і дванадцятого липня тварина загинула. Після цього було відібрано матеріал, який було надіслано у Вінницьку регіональну лабораторію держпродспоживслужби. Згідно експертного висновку у пса було підтверджено сказ», - цитує  начальника Калинівського районного управління Головного управління держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Марчук місцеве видання.

В контакті з хворою твариною перебувало четверо осіб — лікарі, які надавали допомогу, та самі господарі. Усі, хто контактували з хворою твариною, усі вони отримують антирабічне щеплення проти сказу.

 

.

 

Марина Карабай

20 липня, 2020