На Вінниччині за тиждень поліція виписала 45 «карантинних» протоколів на власників розважальних закладів

Новини Вінниці / На Вінниччині за тиждень поліція виписала 45 «карантинних» протоколів на власників розважальних закладів

Протягом минулого тижня працівники вінницької поліції склали 453 адміністративних матеріалів на порушників карантину для попередження масового поширення COVID-19, з яких 45 - на власників розважальних закладів, три – на перевізників. Перевірки тривають, хоча здається, що далеко не весь бізнес розуміє ризики…

Протягом минулого тижня працівники вінницької поліції склали 453 адміністративних матеріалів на порушників карантину для попередження масового поширення COVID-19, з яких 45 - на власників розважальних закладів, три – на перевізників. Перевірки тривають, хоча здається, що далеко не весь бізнес розуміє ризики…

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, поліцейські блоку превентивної  діяльності з початку запровадження карантинних обмежень  проводять перевірки розважальних закладів з метою недопущення ними порушень запроваджених карантинних обмежень, зокрема, надання послуг  після 24 години.

За словами керівника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Віктора Ковальчука, лише за минулі вихідні поліцейські виявили в обласному центрі три розважальних заклади, які працювали з порушенням карантинних вимог.  

За організацію дозвілля та недотримання адміністрацією закладу карантинних обмежень щодо розміщення відвідувачів понад дозволену кількість працівники поліції склали три адмінматеріали за ч.1 ст. 44-3 КУпАП. Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зокрема, у місті Вінниця працівники поліції виявили нічний розважальний заклад, який попри встановлені карантинні обмеження організував для своїх відвідувачів дискотеку.

За результатами виявлених порушень протягом тижня поліцейські склали 453 адмінматеріали відповідно до ст.44 – 3 КУпАП, з  них 408 постанов за перебування в громадських місцях, спорудах, громадському транспорті під час карантину без засобів індивідуального захисту. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді  накладення штрафу  до 225 гривень.

З метою запобігання поширення COVID-19 на території області такі рейди з перевірки закладів харчування, розважальних закладів, нічних клубів, поліцейські Вінниччини будуть проводити до завершення запроваджених карантинних обмежень.

Макс Мельник

22 березня, 2021