На Вінниччині визначили лауреатів престижної літературної премії

Новини Вінниці / На Вінниччині визначили лауреатів престижної літературної премії

Стали відомі лауреати літературної премії імені Михайла Стельмаха, яку на Вінниччині започаткували ще у 2006 році. Про це повідомила поетеса Валентина Сторожук.

Стали відомі цьогорічні лауреати літературної премії імені Михайла Стельмаха, яку на Вінниччині започаткували ще у 2006 році. Про це повідомила поетеса Валентина Сторожук.

Так, відповідно до рішенням журі, премії, співзасновниками якої є журнал «Вінницький край» та Міжнародне громадське об’єднання «Вінницьке земляцтво» у Києві, отримають переможці. Ними стали поет Василь Вертипорох за добірку віршів «На Наливайковій горі»; прозаїк Оксана Афанасієва за уривок із повісті «Орлиний огнецвіт»; публіцист, заслужений журналіст України Іван Малюта за дослідження «Заприсягла народній пісні» та журналіст, публіцист Пилип Янківер за статтю «Яблуко розбрату».

Для довідки: Літературна премія імені Михайла Стельмаха заснована у 2006 р. з метою вшанування пам'яті видатного українського письменника М. П. Стельмаха і відзначення високохудожніх творів українських літераторів. На здобуття премії можуть претендувати високохудожні літературні твори, опубліковані в поточному році на сторінках журналу «Вінницький край».