На Вінниччині викрили канал контрабандної поставки сигарет

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили канал контрабандної поставки сигарет

Співробітники Могилів-Подільського районного відділу поліції 21 квітня спільно зі колегами з оперативного відділу прикордонної служби та прокуратурою району задокументували злочинну діяльність групи осіб, які налагодили постачання в Україну контрабандним шляхом тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору.

Співробітники Могилів-Подільського районного відділу поліції 21 квітня спільно із колегами з оперативного відділу прикордонної служби та прокуратурою району задокументували злочинну діяльність групи осіб, які налагодили постачання в Україну контрабандним шляхом тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, наразі є підстави вважати, що до складу злочинної групи входило три особи. Вони займалися постачанням в Україну та подальшою реалізацією фальсифікованої продукції.

В ході проведених обшуків в домоволодіннях фігурантів вилучено 100 коробів цигарок різних марок українського та іноземних виробників, зокрема, Молдови, Білорусії, країн Євросоюзу із підробленими акцизними марками на загальну суму близько 1 млн 250 тисяч гривень.

Дії зловмисників задокументовані в межах відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

Такий злочин карається  позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Можна припустити, що виготовлення підробок відбувається у Молдові, далі партіями вони переправляються в прикордонне місто, звідки поступають на чорний ринок.