На Вінниччині, відстоюючи школу, селяни перекрили дорогу

Новини Вінниці / На Вінниччині, відстоюючи школу, селяни перекрили дорогу

Сьогодні, 17 серпня, у Бершаді пере початком сесії райради відбулася акція протесту. На мітинг вийшли жителі села Кидрасівка, аби висловити своє обурення щодо реорганізації «їхньої» школи. Навчальний заклад, де навчається лише 30 дітей, планують перевести з І-ІІ ступеня в школу І ступеня. Таким чином залишити тут лише початкову ланку, у зв’язку з низькою наповнюваністю класів. Старшокласникам пропонують підвіз до школи, яка знаходиться у с.Лісниче.

Сьогодні, 17 серпня, у Бершаді перед початком сесії райради відбулася акція протесту. На мітинг вийшли жителі села Кидрасівка, аби висловити своє обурення щодо реорганізації «їхньої» школи. Навчальний заклад, де навчається лише 30 дітей, планують перевести з І-ІІ ступеня в школу І ступеня. Таким чином, у зв’язку з низькою наповнюваністю класів, залишити у селі лише початкову ланку. 

Дане питання мають сьогодні розглядати депутати райради. Це вже друга спроба місцевих обранців реорганізувати школу. Перша була під час засідання сесії 10 липня, однак тоді не знайшлося відповідної кількості голосів для підтримки оптимізації.

З реорганізацію навчального закладу не згодні селяни та вчителі школи. А тому сьогодні, аби відстояти «дев’ятирічку» педпрацівники, учні та селяни спочатку у Бершаді блокували рух по вул.Миколаєнка, а згодом пікетувальники змінили місце акції та перекрили дорогу по вулиці Героїв України, навпроти приміщення, де відбувалася сесія Бершадської районної ради. Частина протестувальників спостерігала за роботою депутатів у сесійній залі.

Чи то через присутність активістів, чи з іншіх причин, однак рішення про реорганізацію Кидрасівської ЗОШ І-ІІ після тривалої дискусії депутати не прийняли і сьогодні.