На Вінниччині укриття намагаються повернути у комунальну власність

Новини Вінниці / На Вінниччині укриття намагаються повернути у комунальну власність

Краще пізніше… Саме за таким принципом після півроку повномасштабної війни та ракетних ударів активізувалась робота по поверненню об’єктів цивільного захисту до комунальної власності, щоб там влаштувати укриття.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області, «в умовах війни забезпечення цивільного населення захистом є питанням національної безпеки та важливою складовою її обороноздатності. Відтак органи влади в межах своїх повноважень зобов’язані забезпечити належне функціонування захисних споруд».

«На сьогодні органи прокуратури Вінниччини, відстоюючи інтереси громад, проводять позовну роботу зобов’язального характеру щодо передачі споруд цивільного захисту у комунальну власність, з метою їх належного утримання та використання за прямим призначенням», - йдеться у повідомленні.

Так, Вінницьким окружним адміністративним судом відкрито провадження за позовами Вінницької обласної прокуратури до Жмеринської міської ради та Городківської сільської ради Тульчинського району про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання розглянути з прийняттям рішень на сесіях рад питання про надання згоди на передачу у комунальну власність споруд цивільного захисту, розташованих на територіях згаданих громад.

Також у відповідь на аналогічний запит обласної прокуратури Козятинська міська рада повідомила про винесення на розгляд чергової сесії питання про надання згоди на передачу у комунальну власність двох споруд цивільного захисту.

У разі надання згоди органами місцевого самоврядування на передачу споруд у власність громад, прокуратура контролюватиме питання забезпечення їх належної експлуатації власниками й балансоутримувачами.

Макс Мельник

16 вересня, 2022