На Вінниччині сільського голову підозрюють у порушенні карантинних умов: він ініціював «мітинг» на свою підтримку (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині сільського голову підозрюють у порушенні карантинних умов: він ініціював «мітинг» на свою підтримку (ФОТО)

У Гранові Гайсинському районі 1 квітня під час проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами 62-річний сільський голова, якого підозрюють у вбивстві двох собак, перешкоджав роботі слідчо-оперативної групи поліції. Ігноруючи правила карантину, він зібрав «на свою підтримку» близько 60 жителів села.

У Гранові Гайсинському районі 1 квітня під час проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами 62-річний сільський голова, якого підозрюють у вбивстві двох собак, перешкоджав роботі слідчо-оперативної групи поліції. Ігноруючи правила карантину, він зібрав «на свою підтримку» близько 60 жителів села.

NaПарижі писав про те, що 28 березня працівники поліції задокументували факт «жорстокого поводження з тваринами». На підставі заяви місцевого мешканця, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 299 КК України.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, за попередньою інформацією, правопорушник, який є власником мисливської зброї, застрелив двох собак заявника.

Під час проведення 1 квітня на місці злочину процесуальних дій сільський голова почав перешкоджати роботі поліції та зібрав односельців на свою підтримку.

За цим фактом слідчі Гайсинського відділу поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Лише за цим фактом чоловікові загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановлюють та опитують всіх учасників події.

Нагадуємо, що, згідно із вимогами Постанови Кабінету Міністрів України N211 « Про запобігання поширенню на території України COVID-19», заборонені зібрання громадян понад 10 осіб.