На Вінниччині шестеро чоловіків погрожували вбити поліцейських, які зупинили незаконну вирубку дуба

Новини Вінниці / На Вінниччині шестеро чоловіків погрожували вбити поліцейських, які зупинили незаконну вирубку дуба

Під час проведення обшуку в межах кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев 19 липня шестеро жителів Ольгопільської громади Вінницької області вчиняли супротив та погрожували вбити працівників поліції. За цим фактом відкрито провадження.

Під час проведення обшуку в межах кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев 19 липня шестеро жителів Ольгопільської громади Вінницької області вчиняли супротив та погрожували вбити працівників поліції. За цим фактом відкрито провадження.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, близько 9.00 до поліції від громадян надійшла інформація щодо незаконної порубки деревини в полезахисній смузі села Ольгопіль.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. Поліцейські встановили, що у лісосмузі місцеві жителі вирубували дуби.      

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), в межах якого слідчий прийняв рішення провести на місці події невідкладний обшук з метою припинення протиправних дій та збереження речових доказів.

«Під час обшуку у проведення слідчої дії втрутилися шестеро місцевих жителів. Правопорушники почали провокувати конфлікт, смикали поліцейських за формений одяг, а згодом, озброївшись сокирою, лопатою, бензопилою та металевою арматурою, погрожували розправою та вбивством», - вказують у поліції.

Для припинення групових хуліганських дій на місце події прибули співробітники роти поліції особливого призначення. Трьох правопорушників затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Факт вчиненого правопорушення відносно поліцейських задокументувала слідчо-оперативна група поліції. З місця події вилучені речові докази.

Попередня правова кваліфікація дій затриманих - за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі вивчають доказову базу на наявність в діях підозрюваних осіб ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство).