На Вінниччині СБУ попередила контрабанду до «ПМР» військових засобів ураження

Новини Вінниці / На Вінниччині СБУ попередила контрабанду до «ПМР» військових засобів ураження

Співробітники Служби безпеки України на Вінниччині поблизу з кордоном з невизнаною Придністровською Молдавською республікою зупинили спробу місцевого жителя постачати зброю і боєприпаси за межі країни.

Співробітники Служби безпеки України на Вінниччині поблизу кордону з невизнаною Придністровською Молдавською республікою зупинили спробу місцевого жителя постачати зброю і боєприпаси за межі країни.

Як повідомляють у прес-центрі УСБУ у Вінницькій області, чоловіка затримали поблизу села Студена Тульчинського району під час спроби нелегального переміщення через державний кордон військових засобів ураження.

При порушникові виявлено і вилучено 120 набоїв калібру 7,62 мм до великокаліберної зброї та гранату Ф-1 із запалом.

Наразі зловмисника затримано згідно зі ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, встановлюються джерела походження засобів ураження та коло осіб, можливо задіяних у протиправній діяльності.

Спецоперація проводилась співробітниками Управління Служби безпеки України у Вінницькій області спільно з військовослужбовцями Могилів-Подільського прикордонного загону ДПС України під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Макс Мельник

9 квітня, 2021