На Вінниччині поліція знайшла майстерню, де місцевий «Кулібін» виготовляв вогнепальну зброю

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція знайшла майстерню, де місцевий «Кулібін» виготовляв вогнепальну зброю

У власному помешканні 43-річний мешканець Погребищенської громади облаштував майстерню з виготовлення вогнепальної зброї. Знайти її вдалось завдяки оперативній інформації. Який час місцевий «Кулібін» робив та продавав пістолети, а також кількість готової зброї, яка вже «на руках» покупців, має з’ясувати слідство.

Як вказують у відділі комунікації поліції Вінницької області, під час опрацювання оперативної інформації правоохоронці завітали до чоловіка. Відомості підтвердились - у власному будинку облаштував підпільну майстерню з виготовлення зброї на вогнепальну.

Майстер зів старої та небойової зброї робив вогнепальну. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного оперативники вилучили пістолети, а також набої та обладнання, на якому перероблялась зброя.

Вилучене направлено на експертизу.

Поліцією розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такий злочин чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.