На Вінниччині підприємці вирощували соняшники на території, де у епоху бронзи було поселення

Новини Вінниці / На Вінниччині підприємці вирощували соняшники на території, де у епоху бронзи було поселення

Свого часу на Вінниччині одне з товариств, порушивши вимоги Земельного кодексу України, використовувало 16 гектарів землі у Немирівському районі. На одній з ділянок розташована пам’ятка археології місцевого значення – «Поселення епохи бронзи».

Свого часу на Вінниччині одне з товариств, порушивши вимоги Земельного кодексу України, використовувало 16 гектарів землі у Немирівському районі. На одній з ділянок розташована пам’ятка археології місцевого значення – «Поселення епохи бронзи». Тобто, з'явилося воно ще до нашої ери. Тож ця ділянка має статус особливо цінних земель.

Попри це, товариство там вирощувало соняшники. Виявивши цей факт, працівники прокуратури звернулися до суду. 

«Рішенням господарського суду Вінницької області від 18.10.2018, яке залишено в силі постановою Північно-західного апеляційного господарського суду, задоволено позовну заяву керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області, судом стягнуто майже 45 тис. гривень в рахунок відшкодування шкоди, заподіяної державі самовільним зайняттям земельних ділянок, що розташовані на території Марксівської сільської ради Немирівського району», – повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.

Як повідомляв NaПарижі, на Вінниччині у акціонерного товариства забрали кілька десятків гектарів землі.

Юрій Ярмощук

5 лютого, 2019