На третину менше: у Вінниці провели сезонний підрахунок кількості велосипедистів (ФОТО)

Новини Вінниці / На третину менше: у Вінниці провели сезонний підрахунок кількості велосипедистів (ФОТО)

Вінницькою міською радою спільно з ГО «Вінниця Мобільна» у середині жовтня було проведено другий підрахунок кількості велосипедистів у Вінниці. На момент приходи осені велосипедистів у місті поменшало на 34%, що й не дивно, адже разом з осінню прийшли холоди й дощі.

Вінницькою міською радою спільно з ГО «Вінниця Мобільна» у середині жовтня було проведено другий підрахунок кількості велосипедистів у Вінниці. На момент приходу осені велосипедистів у місті поменшало на 34%, що й не дивно, адже разом з осінню прийшли холоди й дощі.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, дані дослідження проводять для того, аби розуміти ключові точки для формування основних маршрутів велосипедистів і бачити наскільки вони завантажені. Підрахунок проводили два дні вранці і ввечері. Рахували велосипедистів за допомогою волонтерів та камер Ситуаційного центру. 

Як каже головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін:

«Порівнювати літній і осінній підрахунки немає сенсу, адже зрозуміло, що погодні умови вносять суттєві зміни в активність велосипедного руху в місті. Тож маємо зменшення загальної кількості велосипедистів на 34%, ну і зменшення жінок з 15% до 10%. Жіноча половина населення полюбляє більш теплі та комфортні умови. Найбільша щільність велотрафіку на перехрест вулиць Магістратська та Хмельницького шосе».

Варто відзначити, що у місті зростає й кількість вінничан, які користуються електросамокатами, моноколесами та іншими видами мобільного транспорту. 

«Найбільша кількість такого транспорту припадає на будній день – 5,8%. Тоді як у вихідний – лише 1,5%. Користувачі віддають перевагу саме поїздкам у справах, аніж у рекреаційних цілях. Ми плануємо проводити подібне дослідження тричі на рік, щоб адекватно оцінити вплив сезонних факторів на статистику користування велосипедами і яким чином ці показники можна збільшити»,  – додав Андрій Сорокін.