На селі на Вінниччині автівка збила дитину. Водій каже, хлопчик зненацька вибіг на дорогу

Новини Вінниці / На селі на Вінниччині автівка збила дитину. Водій каже, хлопчик зненацька вибіг на дорогу

У с. Дружба Могилів-Подільського району 1 серпня під колеса автомобіля Opel Zafira потрапив місцевий 11-річний хлопчик. Наразі він перебуває у лікарні.

За інформацією відділу комунікації поліції вінницької області, 41-річний водій, житель обласного центру, пояснив, що дитина зненацька вибігла на проїжджу частину. Вулиці у селі вузенькі, місця для маневру немає.  

Загрози життю дитини немає. Поліцією призначено ряд експертиз, після проведення яких буде встановлена остаточна причина аварії. Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик.

За фактом автопригоди розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Проте у поліції вчергове вирішили нагадати батькам, що варто навчити дитину з малечку навчити трьом основним навичкам поведінки, які дозволять їм без проблем зорієнтуватися в дорожніх ситуаціях навіть у дорослому віці. Це зосередження уваги - у дітей повинна бути навичка зупинятися біля дороги та витримувати паузу, щоб оцінити ситуацію, спостереження - приділяти увагу не лише рухливим предметам (машинам та громадському транспорту), а й нерухливим предметам, які можуть перекривати огляд проїжджої частини, а також самоконтролю – при перетинанні дороги необхідно не відволікатися.

Макс Мельник

2 серпня, 2022