Командувача ПС ЗСУ Сергія Дроздова суд відпустив додому у Вінницю, не обмежуючи його дії, хоча прокуратура наполягала на домашньому арешті

Новини Вінниці / Командувача ПС ЗСУ Сергія Дроздова суд відпустив додому у Вінницю, не обмежуючи його дії, хоча прокуратура наполягала на домашньому арешті

Печерський райсуд Києва 22 грудня відпустив командувача ПСЗСУ Сергія Дроздова додому у Вінницю під особисті зобов'язання.

Печерський райсуд Києва 22 грудня відпустив командувача ПСЗСУ Сергія Дроздова додому у Вінницю під особисті зобов'язання.

Про це у Facebook написав речник штабу Повітряних Сил Юрій Ігнат.

У дописі він зазначив, що суд врахував те, що поручителя Дроздова виступили нардепи Ірина Верещук і Михайло Забродський, а також міністр оборони (2014-19) Степан Полторак.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, NaПарижі писав, що командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов заявив, що «йде тиск на генералів. Особливо на тих, які з перших хвилин брали участь в антитерористичній операції»

Сергія Дроздова вважають підозрюваним у трагедії під Чугуєвим Харківській області, де 25 вересня близько 20:50 розбився Ан-26, загинуло 26 людей і лише один курсант вижив.

Волонтер Бірюков дискредитацію командувача ПС ЗСУ Дроздова пов’язує з бажанням його усунути. Він вважає, що розпочата «інформаційна спецоперація», яка «гідна статусу «класичної». Її мета спочатку дискредитувати керівництво армії, а потім усунути «при мовчазному схваленні «більшості».

Зазначимо, штаб Повітряних сил ЗСУ розташовано у Вінниці.

Також стало відомо, що цього дня Печерський райсуд Києва заарештував на 60 днів без права внесення застави командира військової частини Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба В'ячеслава Глазунова і керівника польотів Олександра Жука у справі про катастрофу літака Ан-26.

Олег Верлан

23 грудня, 2020