На Донбасі загинув 27-річний мінометник з Вінниччини Дмитро Крамничний

Новини Вінниці / На Донбасі загинув 27-річний мінометник з Вінниччини Дмитро Крамничний

Внаслідок мінометного обстрілу з боку противника, у районі Авдіївки 28 травня загинув Дмитро Крамничний, житель с.Селище Вінницької області.

Про це повідомляє Гніванська міська рада.

Народився Дмитро в селі Селище 9 листопада 1995 року. Навчався в місцевій школі. Потім здобував освіту автослюсара. В цивільному житті довгий час працював будівельником.

27 лютого 2022 року Дмитро, не маючи жодного військового досвіду, пішов у військкомат, що у Тиврові, та попросив бойову повістку. Після цього повідомив про своє рішення родину.

«Він сказав нам, що я йду, аби ви спокійно спали», - пригадує дружина загиблого Аліна.

Спочатку Дмитро проходив коротке навчання в Чернівцях, а потім його направили в Авдіївку, де він був командиром мінометного розрахунку та боровся з ворогом більше року.

Вдома за весь період війни він був лише раз в жовтні 2022 року. Дружину востаннє бачив у лютому, коли вона приїздила до нього з товаришами, аби доставити машину, на яку усією громадою взимку збирали кошти.

«27 травня він написав востаннє. Написав, що іде з піхотою виконувати надскладне завдання.. і що з ним пропаде зв’язок… він відчував. Він попрощався зі мною і з дітьми!» – розповідає дружина.

В нього залишилась матір, батько, 2 брати, сестра, дружина та двоє маленьких діток!

Героя поховають в рідному Селищі. Про місце та час зустрічі і поховання місцева влада повідомить згодом.

Вічна пам’ять захисникові, який віддав своє життя за Україну і наше майбутнє!