Кавер відомої єврейської пісні зробили в селі на Вінниччині (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Кавер відомої єврейської пісні зробили в селі на Вінниччині (ВІДЕО)

В селі на Вінниччині, створила українську версію єврейської пісні. Таким чином земляки згадали про євреїв, яких знищили в роки окупації та вшванували їхню пам‘ять.  

В селі на Вінниччині, створила українську версію єврейської пісні. Таким чином земляки згадали про євреїв, яких знищили в роки окупації в Яневі, а нині Іванові, та вшванували їхню пам‘ять.  

Про це йдеться на сторінці спільноти Іванівська ОТГ в соціальній мережі Facebook.

 «Щороку 30 травня громади сіл Іванів, Пиків та міста Калинівка поминають своїх співгромадян – євреїв, які були знищені нацистами у 1942 році.

В ці поминальні дні творча група Іванівської ОТГ презентує власний варіант відомої єврейської народної пісні «Белц, Майн штетеле Белц». Вона виконується вперше українською мовою. Творчо перероблена пісня отримала назву «О мій Янів». Мистецький проект присвячується багатовіковій спільній історії українців та євреїв, що мешкали в містечку Янів»,-  йдеться в інформації.

Зазначимо, що над створенням відео працювала чимала група мешканців колишнього Янева. Для відео були використані фотографії із сімейних альбомів мешканців села.

Марина Карабай

4 червня, 2020