Івана Іщенка, якого звинувачують у підтримці сепаратистів в Одесі, таки призначили начальником поліції Вінниччини

Новини Вінниці / Івана Іщенка, якого звинувачують у підтримці сепаратистів в Одесі, таки призначили начальником поліції Вінниччини

Начальником ГУ Нацполіції у Вінницькій області призначили Івана Іщенка. Нагадаємо, попереднього керівника обласного главку відсторонили через стрілянину в Броварах. А його наступника громадські активісти звинувачують у тому, що він нібито був на стороні проросійських сил під час подій 2 травня 2014 року. Інформацію про це, зокрема, оприлюднив волонтер Роман Балан. Він опублікував скрін із відео, де видно, як саме з-за спини пана Іщенка сепаратисти стрілили в одеситів.

Начальником ГУ Нацполіції у Вінницькій області призначили Івана Іщенка. Нагадаємо, попереднього керівника обласного главку відсторонили через стрілянину в Броварах. А його наступника громадські активісти звинувачують у тому, що він нібито був на стороні проросійських сил під час подій 2 травня 2014 року в Одесі. Інформацію про це, зокрема, оприлюднив волонтер Роман Сініцин. Він опублікував скрін із відео, де видно, як саме з-за спини пана Іщенка сепаратисти стріляли в одеситів.

  

Сьогодні "зустрічати" нового керівника обласного главку прийшли кілька десятків громадських активістів, переважно АТОвців. Їхню ініціативну групу запросили на зустріч із новопризначеним керівником. Головним питанням, звісно, була його участь в подіях 2 травня 2014 року.

Ось кілька реплік пана Іщенка із зустрічі, яку транслював журналіст Роман Ковальський:  

"Я віддавав особисто розпорядження про арешт прихильників "русского міра".

"Нікуди з України я не виїжджав".

"Після 2 травня ми ще дуже довго боролися за наше місто, хто був тоді при виконавчій владі в місті, може це підтвердити..."

"Мене можна було багато звинуватити і щось казати, але я завжди відстоював, що Одеса - українське місто".  

"Кожне моє слово перевірялося, в мене була голова зламана, каміння кидали"...

"Але ж ви із сепарської сторони стояли?" - запитували активісти.

"Є люди з проукраїнської сторони, які тоді бачили мої дії, вони розкажуть, що я робив".

Окрім того, Іван Іщенко розповів, що брав участь в АТО у 2015 році у складі одеського зведеного загону працівників поліції.

Потім розмова перейшла в режим "не для преси" на прохання чомусь лідера "Нацкорпусу" Вінниччини Ігоря Княжанського.

 

Відео Романа Ковальського 

Як повідомили в обласному главку, Юрія Педоса звільнено з посади очільника ГУНП у Вінницькій області та переведено на посаду радника голови Нацполіції, де він займатиметься створенням інституту дознання. 

Сергій Маламура

1 червня, 2020