Екскомандувач ПС ЗСУ Дроздов подав позов на президента Зеленського

Новини Вінниці / Екскомандувач ПС ЗСУ Дроздов подав позов на президента Зеленського

Колишній командувач Повітряних сил, генерал-полковник Сергій Дроздов подав до суду позов на президента України Володимира Зеленського. Вінничанин оскаржує указ про своє звільнення з посади командувача.

Нагадаємо, В.Зеленський у серпні підписав указ про звільнення Дроздова з посади командувача Повітряними силами. У середині вересні Верховний суд прийняв позов генерал-полковника до розгляду.

«Сьогодні не існує процедури звільнення командувача Повітряних сил. Цей порядок не затверджений, тобто у держави немає ніяких підстав для прийняття рішення про звільнення командувача ВПС», - пояснив «РБК-Україна» адвокат Ростислав Кравець мотиви свого клієнта.

Неофіційно підставою для кадрового рішення стало те, що Сергій Дроздов залишається фігурантом справи про катастрофу 25 вересня минулого року літака Ан-26 з курсантами Харківського університету Повітряних сил, зокрема, його підозрюють у в недбалому ставленні до військової служби (ст. 416, ч.3 ст.425 КК України)..

Раніше начальник слідчого відділу Державного бюро розслідувань Вадим Приймачок назвав основну причину падіння літака АН-26 біля Чугуєва Харківської області - незаконний дозвіл на злети конвеєрним способом на аеродромі. Він пояснив, що такі дозволи відбувалися протягом останніх чотирьох польотів перед трагедією.