Дрифт у центрі Вінниці розшукуваний Інтерполом Іван «Кадиров» Гарашков назвав «глупим жартом». Нещодавно він приїхав з Росії

Новини Вінниці / Дрифт у центрі Вінниці розшукуваний Інтерполом Іван «Кадиров» Гарашков назвав «глупим жартом». Нещодавно він приїхав з Росії

Вінницькі патрульні розповіли деталі затримання водія Ford Fusion, який їздив пішохідною зоною в центрі міста і перебував у розшуку Інтерполу. Це 23-річний Іон (Іван) Гарашков, громадянин Молдови. На батьківщині молодого чоловіка об’явили у міжнародний розшук через звинувачення у хуліганстві. Там людина є досить відомою.

У патрульній поліції Вінницької області повідомляють, що вчора, 18 січня, ввечері на вулиці Брацлавській інспектори зупинили автомобіль Ford Fusion, який вдень їздив пішохідною зоною.  

Водій зняв з автівки номерні знаки, очевидно, щоб уникнути відповідальності. Транспортний засіб їздив на площі Ліверпуль, а згодом на Європейській площі, у місцях скупчення людей.

За кермом автомобіля був 23-річний іноземець. За вчинені правопорушення патрульні склали на нього ряд адмінматеріалів: за ч. 6 ст. 121 (Рух по тротуару та керування автомобілем без номерного знаку), за ч. 2 ст. 122 (Рух по тротуару і за те, що не вмикав покажчиків повороту), за ч. 7 ст. 121 (Керування автомобілем без номерного знаку, що здійснено повторно) КУпАП.

Крім того, охоронці порядку встановили, що водій автомобіля Ford Fusion перебуває в міжнародному розшуку.

Нагадаємо, наразі чоловік перебуває в ІТТ. Він є фігурантом кримінального провадження за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство). Його очікує екстрадиція чи суд у Вінниці, а також обрання запобіжного заходу у Вінницькому міськсуді.

До того, як опинитися за ґратами чоловік записав «зворушливе» відео, де дрифт назвав «глупим жартом».

Про Івана Гарашкова, як «зірку» активно пишуть молдовські ЗМІ. Йому висунуто підозру за статтею 287 (3) КК РМ «Злісне хуліганство».

Як пише «Блокнот Молдови», у грудні минулого року молодий чоловік, якого розшукують на батьківщині, повернувся до міста Белць з Росії. До речі, для крутості він називає себе в соцмережах «Іван Кадиров». Щоправда, після прильоту Івана зупинив дорожній патруль у Кишиніві за чергове порушення правил дорожнього руху і виписав штраф, чим той поспішив похизуватися у соцмережах. Після вручення протоколу Іван Гарашков вирушив у рідне місто, де теж нібито добряче «гасав». Проте у Молдові його не затримували, і незабаром від повернувся до РФ. Тепер з’явився у Вінниці.

Відомо, що на його ім'я до серпня 2018 року було складено 66 адміністративних протоколів. Крім того, стосовно нього порушували дві кримінальні справи. Одне за хуліганство у стані алкогольного сп'яніння, друге – за керування транспортним засобом без прав водія. У тому ж 2018-му Івана затримали за опір поліцейським. І що? Іван у соцмережах імітував свою смерть, хоча пізніше «воскрес».