До дестабілізації в Одесі росіяни залучили «людей Киви» з «тітушками»

Новини Вінниці / До дестабілізації в Одесі росіяни залучили «людей Киви» з «тітушками»

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали довірених осіб колишнього нардепа-зрадника Іллі Киви. Ці люди із залученням «тітушок» планували організувати провокації та дестабілізувати ситуацію на Одещині.

Як сказано на сайті ДБР, один із затриманих «мав організувати на замовлення забороненої ОПЗЖ провокаційні акції в Одесі та інших регіонах України». Він відповідав за збір так званих спортсменів та їхню участь в акціях та мітингах. Другий помічник Киви переховувався у Закарпатській області, де займався охороною представників цієї політичної сили.

«Під час акцій довірений Киви давав вказівки, що робити учасникам, зокрема і використання фізичної сили. Масові акції фінансувалися представниками політичної партії ОПЗЖ. Наразі ДБР встановило три десятки «тітушок», яких керівництво політичної партії ОПЗЖ використовувало як силовий блок», – сказано у повідомленні.

Наразі проводиться перевірка причетності всіх затриманих до провокацій в Одесі 2 травня. У ДБР зазначили, що всі спроби розхитати Україну зсередини будуть рішуче припинені.

Нагадаємо, сам Ілля Кива підозрюється у державній зраді. Перед повномасштабним вторгненням РФ він виїхав з України. У Росії колишній парламентар перетворився на шоумена. У студіях пропагандистських телеканалів Кива обливає брудом Україну, а нещодавно навіть радив нанести ядерний удар по Львову.

В Одесі вже затримали кілька груп диверсантів з радянською символікою та зброєю.

Напередодні The Times з посиланням на українську розвідку опублікувало дані про плани вторгнення РФ до Молдови. У невизнаному Придністров'ї можуть десантуватися російські війська.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що ескалація в невизнаному Придністров'ї не входить в інтереси України, Молдови та Європейського Союзу.

«Будемо спільно стримувати ескалацію та тримати ситуацію під контролем», – заявив міністр.

У той же час, сьогодні, 2 травня, росіяни втретє здійснили ракетний обстріл мосту через Дністровський лиман у Затоці. 

Раніше NaПарижі писав, що активізація навколо «ПМР» із сакральними датами. Зокрема у Кремлі є «Привид 2 травня», адже після затримання групи диверсантів ракетним ударом в Одесі знищили злітну смугу. Чи зірвуть військові подальші плани росіян?

Олег Верлан

2 травня, 2022