До Брацлавського коледжу на бюджетну форму навчання поступило понад півсотні студентів, на платну – жодного

Новини Вінниці / До Брацлавського коледжу на бюджетну форму навчання поступило понад півсотні студентів, на платну – жодного

Сьогодні офіційно перестає існувати Брацлавський агроекономічний коледж, адже саме 6 серпня збігає термін ліквідації навчального закладу, який донедавна був структурним підрозділом Вінницького національного аграрного університету.

Сьогодні офіційно перестає існувати Брацлавський агроекономічний коледж, адже саме 6 серпня збігає термін ліквідації навчального закладу, який донедавна був структурним підрозділом Вінницького національного аграрного університету.

Нагадаємо, вийти "з-під крила" ВНАУ вирішила частина колективу та керівник коледжу. З початку 2018 року при підтримці студентів педагоги неодноразово відстоювали «своє» на акціях протесту, які влаштовували і під будівлею ОДА, і під Брацлавською радою. Більше того, аби їх почули, брацлавчани перекривали дорогу. Врешті аграрний, президентом якого є Григорій Калетнік, відпустив коледж у «вільне плавання». Так, 6 червня, вчена рада Вінницького національного аграрного університету прийняла рішення про ліквідацію відокремленого структурного підрозділу (філії) Брацлавського агроекономічного коледжу ВНАУ. Згідно процедури, освітянський заклад, ліквідовано 6 серпня.

Однак, самостійним навчальним закладом Брацлавський коледж так і не зміг стати, його перетворили на філіал Вінницького транспортного коледжу.

«Сьогодні  весь колектив звільняється і стає на облік до центр зайнятості. А потом, коли буде затверджено штатний розпис , бо філія то утворена, але штатний ще не підписаний департаментом освіти і науки, працівників прийматимуть на роботу заново. Нам пообіцяли, що штатний розпис буде до кінця тижня», - розповів NaПарижі керівник Брацлавського коледжу Дмитро Рижмань.

За його словами, ситуація, в якій був коледж останні кілька місяців, не пройшла безслідно, в першу чергу вона негативно вплинула на вступну кампанію. Адже попиту серед абітурієнтів немає навіть на місця державного замовлення.

«Розмови, що коледж закривають, скорочують, дали негативний результат.  Держзамовлення ми виконаємо менш ніж на 50%. Цьогоріч на перший курс до нас подали заяви приблизно 50 осіб, попередні роки ми набирали на навчання 118 -120 студентів. Немає жодного вступника на платну форму навчання. Щодо студентів минулих років, то лише 5-6 чоловік виявили бажання перейти в інший навчальний заклад, а всі інші написали заяви, що залишаються на навчанні в нас. Але це поки що», - розповів Дмитро Рижмань.

За його словами, у коледжі навчання таки планують розпочати з 1 вересня.