Чиновника Вінницької ОДА, якого підозрюють у хабарництві, суд взяв під варту з можливістю звільнитися під заставу у 500 тисяч гривень

Новини Вінниці / Чиновника Вінницької ОДА, якого підозрюють у хабарництві, суд взяв під варту з можливістю звільнитися під заставу у 500 тисяч гривень

Вінницький міський суд взяв під варту на два місяці директора департаменту будівництва, містобудування та архітектури ОДА Дмитра Романченка, який є фігурантом справи отримання неправомірної вигоди з переможців тендерів. Його силовики затримали близько 18 години 9 квітня у центрі Вінниці. Міру запобіжного заходу підозрюваниму обрали напередодні 11 квітня. Щоправда із альтернативою – внесення застави в розмірі 500 тисяч гривень.

Вінницький міський суд взяв під варту на два місяці директора департаменту будівництва, містобудування та архітектури ОДА Дмитра Романченка, який є фігурантом справи щодо отримання неправомірної вигоди з переможців тендерів. Його силовики затримали близько 18 години 9 квітня у центрі Вінниці.  Міру запобіжного заходу підозрюваниму обрали напередодні 11 квітня. Щоправда із альтернативою – внесення застави в розмірі 500 тисяч гривень.

Також слідчі судді Вінницького міського суду відправили під варту на два місяці і підприємця-підрядника, який начебто давав хабар з можливістю внесення застави у сумі – 153 680 гривень.

Як повідомили у прес-службі суду, за версією слідства, директор департаменту отримав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду у розмірі 179 500 гривень, що становить 10% від суми, яка була перерахована Департаментом на рахунок останнього, в якості оплати приймання виконаних будівельних робіт. Наразі тривають слідчі дії.