Чоловіка, який стріляв у будинку ромів на Вінниччині, залишили під домашнім арештом

Новини Вінниці / Чоловіка, який стріляв у будинку ромів на Вінниччині, залишили під домашнім арештом

Сьогодні, 18 січня, Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу прокурора і залишив підозрюваного у стрілянині в будинку жителя Каташина Гайсинського району під цілодобовим домашнім арештом. Сторона ж обвинувачення просила взяти чоловіка під варту. Серед її аргументів – те, що підозрюваний може ухилятися від суду та впливати на чотирьох свідків злочинів, двоє з яких – неповнолітні. Натомість адвокатка вважає: прокурор ці ризики не довів.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницького апеляційного суду.

«К. характеризується позитивно. Має сім’ю. Запобіжний захід він жодного разу не порушував. Носить електронний засіб контролю», – сказала на захист підозрюваного.

Тож, на її думку, ухвалу районного суду варто залишити у силі. 

Нагадаємо, 4 січня близько 4-ї ранку нетверезий чоловік прийшов з рушницею до будинку односельця, розбудив господаря, приставив йому зброю до голови, погрожуючи вистрелити.  Вимагав, щоб чоловік із сім’єю виїхав із Каташина. Потім тричі вистрілив у двері та в підлогу, а на подвір’ї – двічі в повітря. 

48-літній підозрюваний свою вину визнав, а свій вчинок пояснив дією оковитої. Відповідаючи на запитання судді-доповідача, він сказав, що ненависті до представників ромської національності не відчуває, хоча й вони «лазили» по хатах і поперекидали його вулики.

«Я навіть по тварині ніколи не вистрелю», – додав підозрюваний.

Рушницю в нього вилучили. Іншої ж зброї селянин не має.

Інкримінують каташинцю незаконнне проникнення в житло, погрозу вбивством та хуліганство. Якщо вину доведуть, йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

18 січня, 2022