Через сказ на Вінниччини вирішили вакцинувати безпритульних тварин

Новини Вінниці / Через сказ на Вінниччини вирішили вакцинувати безпритульних тварин

На Вінниччині, в Жмеринському районі зареєстровано два випадки сказу. В районі вирішили посилити контроль за безпритульними тваринами.

На Вінниччині в Жмеринському районі зареєстровано два випадки сказу. В районі вирішили посилити контроль за безпритульними тваринами.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«У вогнищах сказу одразу провели профілактичні заходи. Представники Держпродспоживслужби та ветеринарної служби провели дезінфекцію місць, де перебували тварини зі сказом, утилізували тварин та їхні зразки відправили на перевірку до лабораторії. А також ветеринарна служба проводить спостереження за іншими тваринами на території вогнища та проводить вакцинацію домашніх тварин від сказу», – розповів начальник Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Микола Горбатюк та наголосив, що за друге півріччя минулого року та перше півріччя цього року на території Жмеринського району сказу тварин зареєстровано не було.

Під час обговорення присутні вирішили посилити контроль за імунізацією наявного поголів’я собак і котів в усіх населених пунктах Жмеринської ОТГ, активізувати роботу по зменшенню кількості бродячих та безпритульних котів і собак та провести роз’яснювальну роботу з жителями міста.

Марина Карабай

29 липня, 2020