Благодійний фонд «МХП – Громаді» підпише близько 100 меморандумів з керівництвом місцевих громад

Новини Вінниці / Благодійний фонд «МХП – Громаді» підпише близько 100 меморандумів з керівництвом місцевих громад

Благодійний фонд «МХП – Громаді» підпише близько 100 меморандумів про співпрацю та партнерство з органами місцевого самоврядування громад, на територіях яких працюють підприємства агрохолдингу МХП.

Благодійний фонд «МХП – Громаді» підпише близько 100 меморандумів про співпрацю та партнерство з органами місцевого самоврядування громад, на територіях яких працюють підприємства агрохолдингу МХП.

В пресслужбі МХП пояснюють, що йдеться про громади, що об’єднують понад 600 населених пунктів у 14 областях України.

«Разом з органами місцевого самоврядування ми декларуємо нашу спільну мету – співпрацювати у питаннях розвитку сільських громад та малих міст на території присутності підприємств МХП. Ми прагнемо, щоб громади були ініціативними, креативними і, що дуже важливо, самозарадними у вирішенні локальних проблем. Для цього у межах своїх фінансових можливостей фонд готовий підтримувати спільні проєкти, програми, громадські ініціативи та акції, що спрямовані на розвиток людського капіталу, підтримку громадського здоров’я, розвиток спроможності громад, а також збереження та відновлення довкілля», — зазначила директорка Благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяна Волочай.

За її словами, розвиток партнерських відносин має позитивно вплинути на життя більш як чверті мільйона осіб, які проживають у цих громадах.

У пресслужбі МХП звертають увагу, що крім аспектів співпраці та партнерства заради розвитку громад підписанти декларують у меморандумі цінності, якими керуються у своїй діяльності: справедливість, суспільне благо, всебічний розвиток людини, повага до кожної людської особистості та солідарність.

Також зазначається, що перші меморандуми про співпрацю та партнерство вже підписані з Ладижинською, Тростянецькою, Тульчинською, Гайсинською, Немирівською, Кунківською та Чернівецькою громадами, що на Вінниччині. Відтак, вони вже можуть подавати на розгляд Благодійного фонду свої програми та проєкти, які охоплюватимуть різні аспекти життєдіяльності громад. Головні умови — відповідність меті меморандуму та співфінансування.

Завершити підписання меморандумів з громадами у фонді планують до кінця квітня. Найбільше їх буде на Вінниччині та Черкащині. Також, додали в пресслужбі МХП, будуть охоплені певні громади Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей.