БФ «МХП – Громаді» оголосив про початок конкурсу мікрогрантів «Час діяти, Україно!»

Новини Вінниці / БФ «МХП – Громаді» оголосив про початок конкурсу мікрогрантів «Час діяти, Україно!»

Уже другий рік поспіль Благодійний фонд «МХП — Громаді» оголошує Всеукраїнський конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!». Він спрямований на підтримку різноманітних соціальних ініціатив громад з 14 областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області), де працюють підприємства агрохолдингу МХП. Цього року Фонд має намір підтримати 100 кращих конкурсних проєктів. На реалізацію кожного з них Фонд виділить до 50 тисяч гривень.

Якщо Ви активні, Вам не байдужа доля громади, маєте власне бачення, як її розвивати, тоді ця інформація саме для Вас.

Уже другий рік поспіль Благодійний фонд «МХП — Громаді» оголошує Всеукраїнський конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!». Він спрямований на підтримку різноманітних соціальних ініціатив громад з 14 областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області), де працюють підприємства агрохолдингу МХП.

Цього року Фонд має намір підтримати 100 кращих конкурсних проєктів. На реалізацію кожного з них Фонд виділить до 50 тисяч гривень.

Головна мета конкурсу – сприяти розв’язанню конкретних проблем громад шляхом підтримки локальних громадських ініціатив. Фонд також ставить за мету розвивати компетенції громад з проєктного менеджменту, зокрема, підвищити якість написання проєктів та оволодіння інструментами для залучення додаткових ресурсів. Так, у рамках конкурсу кожен бажаючий зможе взяти участь у спеціальній освітній програмі.

БФ «МХП — Громаді» також має намір підтримати проєкти, направлені на активізацію місцевих спільнот, освітні заходи для місцевих жителів, а також проєкти, що сприятимуть посиленню співпраці між неурядовими організаціями та органами місцевого самоврядування.

Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, дитячі та молодіжні громадські організації, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання, ініціативні групи громадян у партнерстві з органами місцевого самоврядування чи громадськими організаціями.

Пріоритетними напрямками соціальних ініціатив БФ «МХП — Громаді» визначив:

- розвиток людського соціального капіталу — підтримка людей похилого віку, покращення освіти, підтримка та розвиток молоді, розвиток спорту та культури;

- розвиток спроможності громад — проведення конкурсів мікрогрантів для розвитку громадського суспільства, розвиток інфраструктури, розвиток малого та мікропідприємництва на селі, діджиталізація громад;

- громадське здоров’я — надання допомоги медичним закладам, оздоровлення населення, виїзна медицина (профілактика), формування здорового способу життя у сільського населення, збереження ментального здоров’я;

- екологія і енергоефективність — збереження природніх ресурсів, поводження з твердими, побутовими відходами, екологічна грамотність населення.

Для того, аби взяти участь у конкурсі потрібно до 15 березня 2021 року подати онлайн заявку за посиланням: https://forms.gle/dCdS7gBv3mWsAvC28. Після цього ви отримаєте необхідний набір конкурсної документації, яку до 30 квітня 2021 року належить відправити на електронну адресу Благодійного фонду «МХП – Громаді» ([email protected]), вказавши у темі листа «Конкурс/Час діяти, Україно!/Назва Вашої організації».

admin

6 березня, 2021