Без урочистостей і нічна комендантська година: стало відомо, якими будуть 8 і 9 травня у Вінниці

Новини Вінниці / Без урочистостей і нічна комендантська година: стало відомо, якими будуть 8 і 9 травня у Вінниці

У Вінниці та області не вводитимуть посилену комендантську годину. Проте ні 8-го, ні 9 травня – на День пам’яті та перемоги над нацизмом – в обласному центрі не плануються будь-які організовані публічні заходи. Звісно, вінничанам ніхто не забороняє самим покласти квіти поблизу численних меморіальних комплексів.

Як дізнався NaПарижі у Вінницькій ОВА, на відміну від регіонів, які максимально наближені до бойових дій, комендантська година діятиме лише вночі. У Вінницькій міськраді підтвердили, що урочистості не передбачаються.

У той же час начальник поліції Вінницької області Іван Іщенко у відеозверненні попередив посилене патрулювання та просить вінничан не влаштовувати масових скупчень.

«Через воєнний стан ці дні ми проведемо дещо по-іншому, адже є велика загроза ракетних обстрілів, підриву об’єктів, а також можлива протиправна діяльність диверсантів. Тому не буде звичних урочистостей. Для безпеки громадян поліція області здійснює цілодобовий моніторинг оперативної обстановки в нашому регіоні. Посилює патрулювання на яке буде задіяно більше 2 тисяч працівників МВС та військовослужбовців ЗСУ», - зазначив І.Іщенко.

Вибухотехніки та кінологи мають обстежити меморіальні комплекси та місця, де збираються люди. Також очільник поліції нагадав про заборону комуністичної і нацистської символіки.

Макс Мельник

7 травня, 2022