«Без кримінальних «авторитетів» і «смотрящих»: Борзов на представленні Інни Цимбал головою Жмеринської РДА сказав, що тепер це «новий район»

Новини Вінниці / «Без кримінальних «авторитетів» і «смотрящих»: Борзов на представленні Інни Цимбал головою Жмеринської РДА сказав, що тепер це «новий район»

Згідно з указом президента Володимира Зеленського Жмеринську райдержадміністрацію очолила Інна Цимбал, яка раніше керувала відділом освіти. Представляючи нову очільницю, 22 квітня губернатор Вінниччини заявив, що тепер це новий район – «без кримінальних «авторитетів» і «смотрящих».

Згідно з розпорядженням президента Володимира Зеленського Жмеринську райдержадміністрацію очолила Інна Цимбал, яка раніше керувала відділом освіти. Представляючи нову очільницю, 22 квітня губернатор Вінниччини заявив, що тепер це новий район – «без кримінальних «авторитетів» і «смотрящих».

Нагадаємо, згідно з адмінреформою до складу Жмеринського району входять Жмеринська, Барська, Шаргородська міські, Копайгородська селищна та Северинівська, Станіславчицька, Джуринська, Мурафська сільські територіальні громади.

Донедавна район очолював Святослав Ніколайчук.

«Чому Інна Володимирівна Цимбал? Тому що це не кримінальне оточення. Для Жмеринського району це важливо. Не мені вам розповідати про неприємні бекграунди деяких перших осіб Жмеринки. У 90-х роках стріляли бандити, бо ділили вплив на місто. А тепер «розборки» - на сходах до владних кабінетів», - заявив голова облдержадміністрації.

Він нагадав, що торік «Жмеринка прославилась на всю Україну масовими сутичками під час штурму міськради». За словами С.Борзова, прикриваючись «турботою до людей та патріотизмом», «насправді йшла війна з конкурентами».

«Я проти того, щоб люди боялися владу. Має бути діалог, а не страх. Це спрацює лише комплексно. Коли так само будуть думати силовики. Хочу, щоб і вони почули мене. Має бути межа, за яку не можна переступити. Бо є загальнолюдські норми», - підкреслив очільник області.

Сергій Борзов наголосив, що «влада - це не організоване злочинне угрупування» і «систему можна змінювати», тому ініціював призначення І.Цимбал.

«Тепер це новий район з новими межами. Без кримінальних «авторитетів» і «смотрящих», - зазначив губернатор, додавши про всіляку підтримку новій голові РДА.

Інні Цимбал він побажав знаходити взаєморозуміння, шукати компроміси заради інтересів усіх жителів нового Жмеринського району.