Активісти з Сабарова сказали, коли розійдуться та склали звернення покійникам

Новини Вінниці / Активісти з Сабарова сказали, коли розійдуться та склали звернення покійникам

Більше чотирьох місяців ті, хто називає себе сабарівською громадою та виступають проти будівництва нового кладовища, продовжують і в день, і в ночі чергувати на полі. Активісти запевняють, що стоятимуть до кінця, покинуть пост лише, коли програють усі суди щодо визнання протиправними рішення Вінницької міської ради по облаштуванню цвинтаря на Сабарівському шосе.

Більше чотирьох місяців ті, хто називає себе сабарівською громадою та виступають проти будівництва нового кладовища, продовжують і вдень, і вночі чергувати на полі. Активісти запевняють, що стоятимуть "до кінця", покинуть пост лише, коли програють усі суди щодо визнання протиправними рішення Вінницької міської ради по облаштуванню цвинтаря на Сабарівському шосе.

На сьогодні, без перебільшення, ситуація абсурдна і при здоровому глузді людині важко повірити, що у Вінниці в наші часи люди "ганяли" покійника по полю та не дали поховати.

Крім того, місцеві мешканці навіть "звернення до майбутніх небіжчиків" склали. Натомість, комунальники з "боку" кладовища "висадили туї". Не справжні. На банері...

Раніше NaПарижі повідомляв, що на Сабарівському кладовищі з листопада почнуть ховати померлих. У п’ятницю, 10 листопада була перша спроба поховання, яка виявилася "як перший млинець нанівець". Адже не обійшлося без сутичок, і не лише між активістами та правоохоронцями, а й "сабарівчанами" та ритуальною службою. Перші не давали навіть витягнути домовину з покійником із машини.

В результаті покійника поховали на іншому кладовищі, а активісти продовжують чергувати на полі.

"Звідси ми підемо, якщо суд визнає будівництво кладовища законним, а саме будівництво буде належним чином здане в експлуатацію. Якщо міська влада намагатиметься незаконно ще раз робити тут поховання, ми палитимемо шини біля самого кладовища", - кажуть активісти.

 

Катерина Горбатюк

 

admin

13 листопада, 2017