На Сабарівському кладовищі з листопада почнуть ховати померлих

Новини Вінниці / На Сабарівському кладовищі з листопада почнуть ховати померлих

За колючим дротом, під пильним оком правоохоронців і активістів, а також охороною песиків, на Сабарівському шосе будівельники продовжують зводити нове кладовище.

За колючим дротом, під пильним оком правоохоронців і активістів, а також під охороною песиків, на Сабарівському шосе будівельники продовжують зводити нове кладовище. Що відбувається за парканом, який із бійками, "мітингами" та провокаціями встановили у серпні, "NaПарижі" дізнатися не вдалося. На територію, де ведеться будівництво цвинтаря, журналіста не пустили, через відсутність "захисних" каски та жилетки.  

Коли завершать будівництво цвинтаря у Вінницькій міській раді офіційно не кажуть, хоча відомо, що викопані перші ями.

"Поки що там ведуться роботи. Прогнозувати зараз важко, коли вони завершаться, багато залежить від погодних  умов. Коли будуть перші поховання не готовий сказати", - зазначив заступник міського голови Микола Форманюк.

Однак, як стало відомо "NaПарижі" перші захоронення на Сабарівському кладовищі відбудуться уже з дня на день - у перших числах листопада.

Незважаючи на те, що на кладовищі робота "кипить", активісти, які виступали проти його облаштування досі продовжують цілодобове чергування на полі. Кажуть, стоятимуть до кінця й вірять, що нового цвинтаря на Сабарові  не буде.

Нагадаємо, про проблему з новими місцями для похованнями у Вінниці було відомо давно. У минулому році міськрада провела громадські слухання щодо облаштування цвинтаря поблизу очистних споруд. В середині липня цього року, перед тим, як ТОВ "Шляхбуд" розпочав роботи, групи місцевих мешканців та деяких активтістів, які до них долучилися, почали блокувати роботу комунальної техніки.

Апогеєм протистояння стало 29 серпня, коли конфлікт переріс у бійку. Потім ті, хто були незадоволені будівництвом, навіть перекривали Сабарівське шосе. Наразі інцидент майже вичерпано. Майже...  

Саша Григоровська, Олег Верлан

admin

30 жовтня, 2017