У Вінниці пологовий будинок закрили на карантин через кір

Новини Вінниці / У Вінниці пологовий будинок закрили на карантин через кір

У Вінниці в пологовому будинку, який працює на базі міської лікарні «Центр матері та дитини», що на Старому місті, ввели обмежувальні заходи через кір. Карантин тут запровадили через породіллю, яка підхопила інфекцію.

У Вінниці в пологовому будинку, який працює на базі міської лікарні «Центр матері та дитини», що на Старому місті, ввели обмежувальні заходи через кір. Карантин тут запровадили через породіллю, яка "підхопила" інфекцію.

Раніше NaПарижі повідомляв, що в області через грип на карантині було 35 шкіл, найбільше у Могилів-Подільському районі. А через кір закрили на карантин школу-інтернат.

Сьогодні директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович зазначала, що в регіоні спостерігається тривожна ситуація із захворюванням на кір та вірусні інфекції.

«В цілому по Україні ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ вже зрівнялась із граничним пороговим рівнем, на Вінниччині  ми маємо показники на 18% нижчі епідпорогу», - зазначила Людмила Грабович.

Посадовець запевнила, що усі необхідні ліки для допомоги хворим на перелічені інфекції у медичних закладах області є в наявності, проте із населенням постійно проводиться агітаційна робота щодо необхідності вакцинації.