На Вінниччині через кір закрили на карантин школу-інтернат

Новини Вінниці / На Вінниччині через кір закрили на карантин школу-інтернат

У Котюжанівському навчально – реабілітаційному центрі, що у Мурованокуриловецькому районі зареєстровано спалах кору. Інфекція вклала на лікарняні ліжка 9 вихованців школи-ітнернату та троє працівників.

У Котюжанівському навчально–реабілітаційному центрі, що у Мурованокуриловецькому районі, зареєстровано спалах кору. Інфекція вклала на лікарняні ліжка 9 вихованців школи-інтернату та троє працівників.

Навчальний заклад для розумово-відсталих дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт, соціально-запущених, з неповних, неблагополучних та малозабезпечених сімей, закрили на карантин. Про це NaПарижі повідомили в інтернаті.

«Діти, у яких виявили кір, госпіталізовані до лікарні. Усі інші, в яких була підозра на ГРВІ та грип пролікувалися та пороз’їжджалися по домівках», - сказали в навчальному закладі.

За даними Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ, протягом тижня в регіоні захворіли на кір 263 особи, із них 115 дорослих та 148 дітей.

«Кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 13%. Загалом з початку поточного року в області зареєстровано 1383 випадки кору. Із всіх захворілих 67 % не були щеплені», - зазначили в лабораторному центрі.