Звіт депутатів: Алла Власюк і Дмитро Чаленко розповіли, що спільними зусиллями зроблено на лівобережжі Вінниці за 2021 рік

Новини Вінниці / Звіт депутатів: Алла Власюк і Дмитро Чаленко розповіли, що спільними зусиллями зроблено на лівобережжі Вінниці за 2021 рік

Щороку у січні депутат Вінницької облради Дмитро Чаленко та депутатка Вінницької міськради Алла Власюк звітують перед виборцями, розповідають, що спільними зусиллями з громадою зробили, кому допомогли, і окреслюють плани на майбутнє. Лише формально зустріч є звітом, де-факто – це спілкування у колі друзів з різних мікрорайонів міста, які долучались до каналізування окремих вулиць, розвитку футболу, створення набережної біля озера та багато інших ініціатив. І щороку такі зустрічі збирають більше людей. Приміром, нині, 12 січня, долучились жителі вулиці Станіславського та Київської.

Вкотре, з результатами муніципального опитування, Вінницю визнано найкомфортнішим містом України. Це надбання усієї громади. Перш за все, активних містян, які прикладають енергію та зусилля, намагаючись зробити більш зручним та комфортним свій район, вулицю. А завдання депутатів підтримувати та допомагати, бути авангардом процесу перетворень. В окремих випадках їх втручання має вирішальне значення, особливо, коли справа стосується складних питань. Саме на цьому наголошувала у вступній промові Алла Власюк.

Саме депутати були і залишаються «локомотивом» для реалізації проєктів міської програми «Бюджет громадських ініціатив». Щороку завдяки перемогам у конкурсі у різних мікрорайонах з’являються нові чудові локації. А.Власюк зазначила, що тепер конкуренція зростає, отже «нам слід бути більш активними, щоб перемогти, адже ще є що вдосконалювати та будувати». З останніх депутати пригадати створення ігрового комплексу, по вул. Сергєєва-Ценського.

«Це наша спільна перемога. Дітки мікрорайону «Олієжир» і прилеглих вулиць можуть проводити вільний час за іграми та фізично розвиватись. Мені здається, що такого майданчику немає більше ніде у вінниці. Цей найкращий. Також на вулиці Волошковій відбулось улаштування наземного батуту біля дитячих гірок», - зауважив заступник голови облради Дмитро Чаленко.

Цьогоріч громада спільно з депутатами ініціювали інші проєкти, зокрема «Встановлення глядацьких трибун біля волейбольного майданчика по вул. Волошковій». Нові трибуни на 20 посадкових місць дозволять ще більшому числу мешканців району доєднатись до спортивних подій, що постійно відбуваються на спортмайданчику району Олієжиркомбінату! Ні дощ, ні сніг, ані сонце не завадять вболіванню за спортивні перемоги рідних чи друзів.

Алла Власюк пригадала слова скептиків, які кілька років тому дивувались започаткуванню реконструкції набережної, не розуміли навіщо. Нині ж мешканці мікрорайону думають про те, що і трибуни замалі – всіх охочих не завжди вміщують. Більш того, у задумах депутатів та громади є створення накриття над трибунами.  

Якщо Вінницю називають комфортним містом, то не тільки через привабливість середмістя. За ініціативи А.Власюк і Д.Чаленка стрімко розвиваються нові рекреаційні зони. Приміром, «Вільна сцена» на березі озера по вул. Волошковій влітку магнітом притягує десятки місцевих мешканців.

Гордістю Дмитра Андрійовича та Алли Володимирівни є капремонт з реконструкцією бібліотеки на вулиці Бучми. За їх ініціативи у міському бюджеті знайшли кошти на повне оновлення приміщення.

Також депутати відмітили, що для приватного сектору нагальними є питання забезпечення надійними мережами. За їх підтримки депутатів продовжується масштабний проєкт з каналізування мікрорайонів на Старому місті. Він охоплює 11 вулиць та провулків квартального комітету «Добробут». Адже підключення будинків до централізованої мережі водовідведення для мешканців набагато зручніше та економніше ніж використання вигрібних ям.

«У цьому році у рамках проєкту збудували 1,5 км самопливної мережі каналізації на вулицях Кутузова та І.Федорова. Також влаштували каналізаційно насосну станцію (КНС) на вул. І.Федорова», - підкреслює Дмитро Андрійович.

Загалом проєкт по каналізуванню на території «Добробуту» передбачає будівництво каналізації на вулицях Привокзальній, Кутузова, Хуторянській, Одеській,.І.Федорова, П.Дорошенка, Гетьмана Сагайдачного та інших. Згідно з ним, збудують самопливну мережу протяжністю 5,9 км, напірну мережу протяжністю 1 км та 3 КНС. Роботи, враховуючи обсяги, виконують у кілька етапів. Планується їх продовжити у 2022 році.

Фінансується цей проєкт з бюджету громади. Також він отримав підтримку і з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища. Його сміливо можна назвати найпотужнішим у південно-східній частині міста.

Депутати згадували про підтримку дітей, які хворіють на цукровий діабет, юних художників та школи, зокрема обладнання класу трудового навчання столярним устаткуванням, аби фаховий педагог навчав школярів.

Після годинного звіту вінничани, які прийшли на зустріч висловлювати свою думку – дякували та бажали наснаги на подальші звитяги. Особливо зворушливо виступали мешканці вулиць Станіславського, які зазначили, що вперше відчули, що таке турбота депутатів.