Зупинка без тротуару: вінничанка просить виправити дивну ситуацію

Новини Вінниці / Зупинка без тротуару: вінничанка просить виправити дивну ситуацію

Нещодавно у Вінниці «облаштували» зупинку тролейбусів, до якої веде вузесенька стежка. Тротуар не передбачений. Пасажири змушені йти або по траві, або по дорозі із щільним трафіком. Вінничанка Інга Сивицька 30 вересня опублікувала петицію до міськради, в якій просить перенести місце зупинки громадського транспорту – туди, де є тротуар.

«24 червня у Вінниці відбувся запуск подовженого тролейбусного маршруту 15А «Вишенька-ВПЗ», що дійсно чудово, оскільки дозволило зменшити інтервал руху. Але зупинка «На вимогу (служба колії КП 'ВТК')» по цьому маршруту знаходиться у вкрай незручному та дуже небезпечному місці. Пасажири після виходу із тролейбуса вимушені йти по проїзній частині чи вузькій протоптаній стежці, бо тротуар в цій частині дороги (вул.Стрілецька) не передбачено», - пише авторка петиції.

Вона наголошує: така ситуація є дуже небезпечною та потенційно несе ризик ДТП. У дощову погоду стежка взагалі непридатна для «переміщення» пішоходів.

«Прошу розглянути питання про перенесення зупинки «На вимогу (служба колії КП 'ВТК')» на частину маршруту після повороту на вул. Батозську (біля торгівельного центру «Віват»), де облаштовані тротуари. Це буде не тільки зручно відвідувачам торгівельного центру, студентам та викладачам ДонНУ імені Василя Стуса, робітникам Муніципального ринку, але й дозволить пасажирам використовувати цей маршрут максимально ефективно та безпечно», - вказує вінничанка.

Олеся Рудницька

30 вересня, 2021