Знайшов мобільник і використав кошти з банківського рахунку: за тижні «тринькання» чужих грошей жмеринчанину світить тривале ув’язнення

Новини Вінниці / Знайшов мобільник і використав кошти з банківського рахунку: за тижні «тринькання» чужих грошей жмеринчанину світить тривале ув’язнення

На початку січня 60-річний жмеринчанин загубив свій мобільний телефон. Потім чоловік дізнався, що з його банківського рахунку зникли понад 35 тисяч гривень. Того, хто привласнив гроші, розшукали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, співробітники карного розшуку Жмеринського РВП у ході оперативно-розшукових заходів встановили особу зловмисника. Ним виявився 32-річний місцевий житель, який знайшов телефон заявника та скористався відсутністю пароля на пристрої.

Отримавши таким чином доступ до всіх застосунків, фігурант змінив пароль до фінансового додатка власника та вільно користувався банківськими послугами на власний розсуд. 

Під час слідчих дій чоловік добровільно видав мобільний телефон потерпілого, який в подальшому визнано речовим доказом.

За цим фактом проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Макс Мельник

19 січня, 2024