Вінниця вшановує пам'ять захисника Владислава Сидорука

Новини Вінниці / Вінниця вшановує пам'ять захисника Владислава Сидорука

Сьогодні, 26 квітня, Вінниця знову стоїть на колінах перед втратою – загинув у бою на Донеччині молодий воїн, 25-річний Владислав Сидорук.

Владислав Сидорук віддавався своїй справі з великою самовідданістю та мужністю. Його покликанням було захищати й оберігати Україну від зовнішньої загрози. Під позивним "Шеріф" він служив у складі 78-го окремого десантно-штурмового полку "Ґерць". Бувши старшим солдатом і сапером, Владислав не раз доводив свою відвагу та високий професіоналізм у бойових діях.

17 квітня, Владислав Сидорук загинув внаслідок ракетного обстрілу позицій поблизу села Нетайлове Покровського району Донецької області. Йому було лише 25 років. Вдома його чекали кохана дружина, маленька трирічна донечка, мама, родичі та друзі.

Народився Владислав Сидорук 22 березня 1999 року у селі Дашківці Літинського району, але його серце завжди било в такт рідній Вінниці. Після закінчення місцевої школи він здобув професійно-технічну освіту у Вінницькому Центрі професійно-технічної освіти №1. Протягом життя він проявляв себе як відданий та справжній патріот України.

«Владислав був нерозлучний зі своїм двоюрідним братом – моїм сином. Разом і пішли на війну, – розповідає тітка загиблого Героя Наталія. – Їм було лише 20 та 24 роки. Та патріотизм для них – це не про слова, а про справи… У той страшний день Владислав, ніби щось відчував. Вдивляючись у небо Донеччини, свинцево-чорне, як він описував, продовжував нас заспокоювати. Казав, коли повернеться із завдання, то обов’язково зателефонує…»

Церемонія прощання із Владиславом Сидоруком розпочнеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Михайло Білик

26 квітня, 2024