Живучий гад. Російський Іл-22 «дотягнув» до Анапи, але відновленню не підлягає, а А-50 знищено

Новини Вінниці / Живучий гад. Російський Іл-22 «дотягнув» до Анапи, але відновленню не підлягає, а А-50 знищено

Російський літак Іл-22, який було збито українськими військовими 14 січня над Азовським морем, долетів до аеродрому в Анапі Краснодарського краю, однак, судячи по пошкодженням, відновленню він не підлягає.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат у Facebook.

За його словами, пілоти Іл-22 все ж могли довести літак до аеродрому в російському місті Анапа та екстрено приземлитись.

«Схоже, Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий гад. Але, як бачите, корито «восстановлению не подлежит». Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе. Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті», - написав він під фото.

Також він заявив, що пріоритетною ціллю під час проведення операції все ж був літак-розвідувальник А-50.

«Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для нас. І до сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу», - зауважив він.

Про те, що в Азовському морі неподалік Бердянську, ймовірно, вражено два літаки почали повідомляти ще вчора ввечері. Сьогодні, 15 січня, командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув на знищення літаків РФ, назвавши цю операцію помстою окупантам за ракетний удар по Дніпру 14 січня 2023 року. Трохи пізніше офіційно знищення двох літаків підтвердив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зауважимо, що у Росії може бути 9 одиниць А-50, але не всі вони є боєздатні. 

Олег Верлан

15 січня, 2024