Жива чи штучна? Вінничани просять мерію не «вбивати» зелених красунь та підтримати інший вигляд головної ялинки міста

Новини Вінниці / Жива чи штучна? Вінничани просять мерію не «вбивати» зелених красунь та підтримати інший вигляд головної ялинки міста

На сайті Єдиної системі місцевих петицій вінничанин зареєстрував петицію, в якій просить час новорічних свят облаштувати головну ялинку міста штучними гілками. Як говориться одним вистрілом двох зайців – зберегти природу та зекономити бюджетні кошти.

На сайті Єдиної системі місцевих петицій вінничанин зареєстрував петицію, в якій просить час новорічних свят облаштувати головну ялинку міста штучними гілками. Одним пострілом двох зайців вбитти пропонуэ – зберегти природу та зекономити бюджетні кошти.

Автор петиції Іван Соляр переконаний:  

«На сьогоднішній день Україна потерпає від масової вирубки дерев. В той самий час, багато хвойних дерев гинуть через хвороби. З кожним днем збільшується навантаження на екологічний стан через зменшення дерев і збільшення шкідливих викидів.

Багато міст України вже давно відмовились від живих центральних ялинок і купили собі штучні. Так, наприклад, м. Житомир з 2008 року використовує штучну новорічну ялинку.

На зекономлені кошти міста, пропоную висаджувати ялинки в тих двориках, де їх ще немає, аби мешканці могли прикрашати та втішатися на новорічні свята живими ялинками».

Сьогодні петицію підтримали 57 осіб. Щоб її розглянули у міській раді і надали офіційнупыдтримати ынший вигляд  відповідь, потрібно 350 підписів.

Ірина Заіковата

12 листопада, 2019