«Життя продовжується… у фотографіях»: на честь відомого вінницького фотохудожника Віктора Смілянського його рідні організували історичну виставку

Новини Вінниці / «Життя продовжується… у фотографіях»: на честь відомого вінницького фотохудожника Віктора Смілянського його рідні організували історичну виставку

У Молодіжному центрі «Квадрат», що у Вінниці на вул. Театральна, 15 з 6 по 20 листопада проводитиметься фотовиставка пам’яті відомого вінницького фотохудожника Віктора Смілянського. Вона присвячена 85-річному ювілею митця.

У Молодіжному центрі «Квадрат», що у Вінниці на вул. Театральна, 15 з 6 по 20 листопада проводитиметься фотовиставка пам’яті відомого вінницького фотохудожника Віктора Смілянського. Вона присвячена 85-річному ювілею митця.

Відкриття фотовиставки-пам'яті заплановано на 18.00. Вхід вільний. Захід присвячується  85-річчю члена Національної спілки фотохудожників України, одного із організаторів та керівників Вінницького народного клубу фотомистецтва «Обрій» вінничанина Віктора Петровича Смілянського.

Фотовиставка організована дружиною, донькою та онуками митця. Захід відбудеться за сприяння Молодіжного центру «Квадрат», Вінницького народного клубу фотомистецтва «Обрій», Вінницької міської ради та кав’ярні «Трапезарія».

Як зазначають організатори, на долю митця випало немало випробувань. Він зазнав поневірянь і голоду під час Другої світової війни. Поряд із цим, його життя було сповнене різноманітними подіями та незабутніми враженнями. Будучи військовим льотчиком, В. Смілянський побачив різні країни. Він виховав двох доньок у щасливому шлюбі разом із своєю незмінною супутницею та помічницею Смілянською Неллі Василівною. Передав свій життєвий досвід трьом онукам і радів появі на світ чотирьох маленьких правнуків.

Любов до фотографії та всього прекрасного Віктор Петрович проніс через усе життя. Всі, хто був знайомий з фотохудожником, пам’ятають його пильний, вдумливий погляд і тонкий гумор.

Виставка включатиме три частини - все з приватної колекції родини Смілянських та Сербиновських. Вінничани вперше зможуть побачити унікальні світлини міста, роздивитись елементи архітектури та побуту минулого століття. Не менш цікавими будуть широкоформатні портретні та родинні фото самих вінничан 60-90-х років, виготовлені особисто митцем у лабораторії за унікальними технологіями. Родзинкою стануть художні фото, на яких зображено найгарніших жінок нашого міста.

Для того, щоб кожен відвідувач зміг відчути себе фотографом того часу, в прозорій кімнаті холу буде встановлено фотолабораторію минулого століття. Кожен елемент лабораторії є антикварним та унікальним експонатом з особистої колекції Віктора Смілянського.

На відкритті виставки родина Віктора Смілянського продемонструє відеодобірку робіт видатного фотографа та через документальну хроніку відкриє завісу у цікавий світ фотомистецтва на Вінниччині.

До заходу долучаться відомі вінничани, зокрема знані у всьому світі фотохудожники, а також Назарій Давидовський та його хор «Соломія». Відкриття буде наповнено художніми виступами, цікавими історіями з життя Віктора Смілянського та фотоклубу «Обрій».

Родина Віктора Смілянського запрошує всіх бажаючих відвідати фотовиставку-пам’ять «Життя продовжується… у фотографіях». Телефони для довідок: 097 68 421 68, 099 130 34 22.

admin

23 жовтня, 2019