Жителі Шаргорода через сморід із річки Мурашка вийшли на акцію протесту

Новини Вінниці / Жителі Шаргорода через сморід із річки Мурашка вийшли на акцію протесту

Сьогодні, 07 червня жителі Шаргорода влаштували у центрі міста пікет. На мітинг вийшли через отруєну воду у річці Мурашка, у якій виздихала риба та стоїть нестерпний сморід. На відстійник перетворилася водойма, певні люди через викиди відходів з виробництва «Шаргородського молокозаводу».

Сьогодні, 07 червня, жителі Шаргорода влаштували у центрі міста пікет. На мітинг вийшли через отруєну воду у річці Мурашка, у якій виздихала риба та стоїть нестерпний сморід.

На відстійник перетворилася водойма - люди переконані, що через викиди відходів з виробництва «Шаргородського молокозаводу».

На перемовини до людей виходили перший заступник голови райдержадміністрації, міський голова Шаргорода, а також директор ТОВ «Шаргородський молокозавод» Анатолій Ткач.

Кілька десятків місцевих жителів вимагають, щоб підприємство врегулювало процедуру викидів до очисних споруд, а відтак до річки Мурашка. Адже сморід та дохла риба з’явилася після того, як завод відновив роботу.

Також містяни закликають Шаргородську міську раду та керівництво ТОВ «Шаргородський молокозавод» негайно вирішити питання щодо ремонту та налагодження роботи очисних споруд, які використовує і місто, і підприємство.