Зеленський: Україна розшукуватиме людей, які катували українців, інформацію вже почали збирати

Новини Вінниці / Зеленський: Україна розшукуватиме людей, які катували українців, інформацію вже почали збирати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна розшукуватиме злочинців, які катували наших громадян у передмістях Києва. За його словами, влада вже почала збирати відповідну інформацію.

Про це Зеленський сказав під час зустрічі з українськими журналістами, яка транслювалася в ефірі всеукраїнського телемарафону. Він зазначив, що буде створена спеціальна процедура, як знайти і покарати тих злочинців.

«Є наша внутрішня справа щодо цих злочинців, які катували наших людей. Ми починаємо збирати інформацію і будемо шукати цих людей. Є люди, які дуже хочуть знайти цих злочинців. Якщо міжнародне законодавство не буде нам у цьому допомагати, то це зробить український закон», - наголосив президент.

За словами очільника держави, Україна та ЄС створять спільну комісію - прокурори різних держав спільно з нашими правоохоронцями проводитимуть розслідування злочинів російських окупантів.

Світова історія пам’ятає, як Ізраїль помстився терористам, які вбили спортсменів у Німеччині. Україна планує аналогічним образом вчинити. «Різанина у Бучі» - так називають світові медіа катування та загибель сотень мирних мешканців цього та сусідніх міст, містечок та сіл. Жахаючі кадри шокували всю спільноту. Окрім Росії. Тамтешні пропагандисти намагаються волати, що то все вигадка, «вистава»… У Міноборони РФ навіть вдалися на спробу підтасувати факти «виводу» своїх військ з Бучі та Ірпеню. Проте супутникові знімки чітко підтверджують, що масово катувати та вбивати мирне населення окупанти почали із середини березня.    

Раніше Олексій Арестович заявляв, що російські окупанти розпочали звірства під Києвом після того, як зрозуміли, що наступу на столицю не буде. При цьому вже відомі військові частини РФ, винні у цих злочинах.

Бучу ЗСУ звільнили 31 березня. У місті виявили братську могилу із 280 загиблими людьми. Крім того, прямо на вулицях лежали мешканці із зв'язаними руками, застрелені солдатами РФ. Загальну кількість жертв ще треба з’ясувати. Поки у Бучі офіційно підтверджено 410 загиблих. Такі ж звірства відбувались у сусідніх населених пунктах.

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс назвала звірства окупантів у Бучі «огидними».

Єдиною, хто не визнав свою провину у скоєному, є ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель. Саме вона була категорично проти надання ПДЧ для вступу у НАТО України у 2008-му та проводила політику збільшення залежності німецької економіки від російського газу, фактично сприяючи Путіну відчувати свою безкарність за будь-які вчинені жахіття. Фрау Меркель відмовою відповіла на запрошення відвідати Бучу, аби переконатися у власній недолугості.   

Олег Верлан

5 квітня, 2022