Зеленський підписав закон про ринок землі

Новини Вінниці / Зеленський підписав закон про ринок землі

Володимир Зеленський поставив підпис на законопроекті про ринок землі. Про це зазначається на сайті голови держави. У документі передбачається формування законодавчого поля для впровадження ринкового обороту земель сільськогосподарського призначення.

Володимир Зеленський поставив підпис під законопроектом про ринок землі. Про це зазначається на сайті голови держави. У документі передбачається формування законодавчого поля для впровадження ринкового обороту земель сільськогосподарського призначення.

На президентському сайті зазначається, що підписаний закон «дозволить забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпоряджання своєю власністю і створити прозорі умови для придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами України».

По суті, це відома інформація. У парламенті його підтримали вночі на самому початку карантину. Нагадаємо, підписання документа було однією з умов виділення допомоги МВФ. Закон передбачає, що з 1 липня 2021 право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 гектарів можуть набувати виключно українські громадяни. З 1 січня 2024 купувати землю дозволять юрособам. А ось чи дозволяти скупку іноземцям, належить вирішити на референдумі.