Зеленський каже, що Ердоган і Алієв запропонували організувати переговори з РФ, а поплічник Путіна Лукашенко хоче «капітуляції» у Мінську

Новини Вінниці / Зеленський каже, що Ердоган і Алієв запропонували організувати переговори з РФ, а поплічник Путіна Лукашенко хоче «капітуляції» у Мінську

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і азербайджанським очільником Ільхамом Алієвим. Вони запропонували взяти на себе організацію переговорів з Росією.

Про це йдеться у звернення голови держави.

«Ільхам Алієв і президент (Туреччини, - ред.) Ердоган запропонували організувати переговори з Росією, це можна привітати», - зазначив президент.

Анкара і Баку не під впливом РФ.

Нагадаємо, сьогодні в Москві заявили, що Україна нібито відмовилася від переговорів, але радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відповів, що це частина тактики Росії для того, щоб завести процес у глухий кут.

У той же час білоруський політик Олександр Лукашенко став «спікером Путіна» та заявив, що готовий організувати перемовини у Мінську, але на умовах Кремля, адже Київ, на його думку, війну програв. Бацька повторив російські наративи, і це було кумедно. Крім того, Білорусь є учасником російсько-української війни, адже військові РФ наступали з території фактично анексованої республіки.   

Спіч Лукашенка подаємо в оригіналі російською… Адже політик перетворився у спікера Кремля, відібрав хілб Пєскова. 

«В первый день я предложил. Они должны были приехать завтра. Владимир Путин мне позвонил и сказал… Ну там разные игры идут. Кто в Варшаву, кто в Америку. Слушайте, Киев фактически окружен, а они разглагольствуют. Люди гибнут, а они еще разглагольствуют! Но позицию президента России вы вчера слышали, она озвучена. Он со мной разговаривал на эту тему. Я ему сказал: пожалуйста, дверь открыта — в любом месте, хоть во Дворце Независимости», — заявив політик.

Він навіть погрожував…

«Завтра будет война, а послезавтра — мясорубка. Поэтому если у них мозги есть — этих разного рода очумевших, пусть принимают решение, садимся за стол. Чего мы медлим, люди же гибнут! Это во-первых.

Ну а завтра, может, и переговоры никому не понадобятся. Может, страна-победитель (вы, наверное, не сомневаетесь, что может произойти) просто разговаривать ни с кем не станет. Поэтому, ну безумцы! И, мне кажется, опять же есть силы, которые этот режим толкают, толкают, толкают: давайте, не сдавайтесь, сейчас из Афганистана бандиты подъедут, сейчас с Ближнего Востока подкинем. Да и своих ЧВК хватает. Это профессиональные воины, профессиональные убийцы. И если они туда втянутся, вы представьте, что будет в Украине. Поэтому ни России, а тем более нам это опаснее и не нужно», - сказав Лукашенко.