Завдяки камерам відеонагляду у магазинах у Вінниці вирахували крадія банківської картки: молодик на закупи витратив 71 тисячу гривень і позбувся «речдока»

Новини Вінниці / Завдяки камерам відеонагляду у магазинах у Вінниці вирахували крадія банківської картки: молодик на закупи витратив 71 тисячу гривень і позбувся «речдока»

У Вінниці 5 грудня правоохоронці затримали 24-річного місцевого жителя, якого підозрюють у викраденні 71 тисячі гривень з чужої банківської картки. Потерпілий – 58-річний мешканець обласного центру – виявив зникнення грошей під час купівлі товару в магазині.

Як повідомляє відділі комунікації поліції Вінницької області, згідно з виписками з карткового рахунку потерпілого встановлено, що невідома особа наприкінці листопада неодноразово здійснювала розрахунки цією карткою в торговельних закладах обласного центру.

Завдяки перегляду камер відеоспостереження, правоохоронці встановили особу правопорушника, причетного до злочину. Ним виявився молодий чоловік. Розслідування виявило, що зловмисник викрав картку із сумки у кімнаті гуртожитку, коли хазяїна не було поруч.

Розшукали підозрюваного за місцем проживання.

Зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майновий злочин. Загалом правопорушник витратив 71 000 гривень, а потім картку викинув.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Вінницькою окружною прокуратурою.

Макс Мельник

6 грудня, 2023