Залишатися людьми варто в будь-якій ситуації, особливо, коли це стосується дитини

Новини Вінниці / Залишатися людьми варто в будь-якій ситуації, особливо, коли це стосується дитини

10 жовтня у темну пору доби контролер висадив неповнолітню дівчину з трамвая

Поспішаючи на танці Ірина (імʼя змінено) випадково взяла з полиці проїзний документ своєї молодшої сестрички. Дівчина має серйозну ваду зору і не помітила що проїзний документ не її...

«Разом із моєю донькою в трамвай зайшли двоє контролерів, які попросили дитину пред’явити проїзний квиток, що вона і зробила, вони сказали перевернути його і повідомили, що даний квиток їй не належить… дитина тільки тоді помітила, що взяла не свій проїзний документ. Донька попросила контролерів надати їй можливість оплатити проїзд через валідатор, однак картку валідатор відхилив (що неодноразово відбувалось і у мене, а також у інших громадян міста Вінниці)», - розповіла нашим журналістам мама Ірини.

Для кращої ловлі «зайців» валідатор відключають та перевіряють проїзні документи.
На годиннику 20:00… в країні воєнний стан… 16-ти річну дівчину кондуктор висаджує з трамвая. 

А на цьому місці кожен має уявити злого контролера, мовчазних попутників… і свою перелякану неповнолітню дитину!
Ну як??? Страшно? Огидно? Чи можливо є ще якісь емоції?!

«На протязі двох зупинок дві особи (контролери) в грубій формі спілкувались з моєю донькою на підвищених тонах, після чого запропонували їй сплатити штраф або вийти з транспорту. Не запропонувавши дитині подзвонити батькам, вони просто вигнали її із вагону трамваю, перед цим, відібравши посвідчення без будь-якого складання акту та повідомили, що батьки можуть забрати проїзний квиток наступного дня за адресою м. Вінниця, вул. Келецька, 23. Після чого дитина подзвонила мені,  в той час я очікувала її на кінцевій зупинці трамваю, в дитини була істерика, яку мені вдалося зупинити лише протягом трьох годин. Я бігла назустріч дитині, адже в цю пору доби вже дуже темно. Дитина має інвалідність - їй не можна нервувати, але ж, як пояснили мені, “у неї на лобі це не написано”…», - схвильовано додає співрозмовниця.

Далі історія мала продовження з пошуком контролерів для повернення проїзного документа меншої доньки та написанням звернень.
Часом, поведінка контролерів виходить за межі людяності - їм легше за все «відпрацьовувати» неповнолітніх дітей… 
Мовчазна реакція попутників також насторожує, адже на місці Ірини колись може бути і ваша дитина!