Залучали переселенок: на Вінниччині викрили міжрегіональну мережу надання інтимних послуг

Новини Вінниці / Залучали переселенок: на Вінниччині викрили міжрегіональну мережу надання інтимних послуг

Після проведення слідчих та розшукових дій вінницькі правоохоронці викрили та задокументували учасників злочинного угрупування, які створили та забезпечили діяльність секс-бізнесу у Вінницькій та Київській областях. Загалом під час обшуків поліцейські вилучили у фігурантів чорнові записи, телефони та понад півмільйона гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 44-річна організаторка, жителька Київщини, долучила трьох пособниць віком 23, 27 та 33 років. Між ними завдання були чітко розподілені. Ці жінки працювали диспетчерками й адміністраторками, вербували дівчат для роботи у секс-бізнесі, розміщували на різноманітних сайтах оголошення про інтим-послуги, вартість яких становила від 2000 до 3000 гривень за годину, підшукували та обговорювали з клієнтами умови роботи «по виїзду».

Підозрювані втягували у заняття в проституцією жінок та дівчат, які опинились в складних життєвих обставинах через війну в Україні та змушені були виїхати з областей, де ведуться бойові дії або вони тимчасово окуповані.

Для документування протиправної діяльності зловмисниць, слідчі слідчого управління та оперативники міграційної поліції провели ряд результативних обшуків у Вінницькій та Київській областях.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Під час обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, планшети, банківські картки, сім-картки, значну суму грошей, чорнові записи з інформацією про отримані протиправним шляхом доходи.

44-річна організаторка незаконного бізнесу та 23-річна адміністраторка - затримані. Вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу. Відносно інших двох фігуранток слідством підготовлено клопотання щодо обрання запобіжного заходу на час досудового розслідування.

Усім учасницям злочинного угрупування повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Їй загрожує до 7 років позбавлення волі.

У пресслужбі Вінницької обласної прокуратури уточнюють, що слідством установлено, що три мешканки Київської області діючи за попередньою змовою групою осіб забезпечували чотирьом жінкам зайняття проституцією на території міста Вінниці та Вінницької області шляхом створення в мережі Інтернет вебсайту, оренди приміщень, підшукання клієнтів і забезпечення охорони тощо. Щодо четвертої фігурантки злочини - їй ще не повідомлено про підозру. 

В рамках розслідування зазначеного кримінального провадження поліцейськими вживаються заходи щодо встановлення інших учасників, причетних до даної злочинної діяльності, та фактів вчинення аналогічних злочинів.

Макс Мельник

6 січня, 2023