Задля помсти терористам. Вінничанин оголосив збір коштів на ударний дрон

Новини Вінниці / Задля помсти терористам. Вінничанин оголосив збір коштів на ударний дрон

Після ракетного удару по Вінниці, внаслідок якого загинуло 25 людей, а більше п’ятдесяти перебувають у лікарні, містянин Владислав Сівак оголосив про збір 1,9 млн грн для придбання ударного БПЛА для ЗСУ, щоб помститися російським терористам.

Про збір коштів він написав на своїй Facebook-сторінці ввечері 14 липня.

Вінничанин збирає кошти на купівлю ударного дрона Punisher. За майже дві доби Владислав зібрав вже близько 600 тисяч гривень. Гроші перераховували вже десятки людей.

Долучитися до збору можна, перерахувавши кошти номер карти: 5375 4112 0250 8144.

Punisher – це легкий БПЛА-літак, створений командою ветеранів російсько-української війни UA-Dynamics для ведення розвідки та проведення тактичних нальотів на важливі військові об’єкти з посиленим захистом у глибокому тилу противника. Основними завданнями комплексу є знищення сил і засобів противника та створення постійного психологічного тиску на особовий склад без порушення правил ведення війни.

Команда ветеранів утворилася у 2016 році.

БПЛА Punisher дозволяє проникнути непоміченим глибоко в тил противника, знищити стратегічні об’єкти та техніку й зникнути. Він може діяти на відстані 45 кілометрів від операторів, вести розвідку та завдавати ударів по цілях. Два комплекси вже виконують завдання на фронті, і компанія-виробник готова надалі виробляти дрони та передавати їх армії.

Punisher – це не окремий дрон, а система, в яку входить розрахунок з кількох навчених військових спеціалістів, транспорт, яким вони пересуваються (позашляховик), комп’ютери для керування дроном, додатковий безпілотник для розвідки, запасні деталі та інше приладдя.

Punisher може бути озброєний кількома видами бомб, які може самостійно скидати на цілі. Ще одна його перевага — запускається з катапульти на автомобілі, тож йому не потрібна злітна смуга.

Безпілотний комплекс Punisher пройшов випробування і схвалений до застосування підрозділами Сил спеціальних операцій ЗСУ.